Diskusprolaps

diskusprolaps

Symptomer på diskusprolaps i lænden

Diskusprolaps er en almindelig forekommende tilstand hos mange mennesker. Nedenunder er listet nogle symptomer:

  • smerter i lænd/bækken som følge af diskusprolaps. Læs om rygsmerter her
  • smerter/udstråling til balle og ben
  • føleforstyrrelser i benet
  • kraftnedsættelse i benet med nedsat evne til at gå på hæl eller stå på tæer

Kan osteopati hjælpe på diskusprolaps?

Det korte og det lange svar er ja, osteopati hos Sydkystens Osteopati & Fysioterapi kan godt hjælpe på diskus prolaps og rygsmerter.
Vi har taget adskillige ekstra kurser i netop behandling af rygsmerter uanset om de skyldes en prolaps i ryggen, facetledslåsning eller slidgigt i ryggen.
Når du kommer på klinikken vil vi lave en grundig undersøgelse af dig, samt spørge ind til gamle skader og ulykker. Årsagen til et smerteproblem skal ofte findes i gamle skader, da kroppen er helt fantastisk til at kompensere, og kan gøre dette i årevis. Men der kommer et tidspunkt, hvor de signaler hjernen modtager fra kroppen opfattes som farefulde. Din hjernes job er at beskytte dig, og derved oplever du en smerte.
Med osteopatisk og fysioterapeutisk behandling samt information om smerte, kan vi hjælpe til at ændre de signaler hjernen modtager, så de ikke længere opfattes som farlige af hjernen.

ryg

Hvad er en diskusprolaps

Imellem hver ryghvirvel sidder en bruskskive (diskus), hvis job er at stødabsorbere. Denne skive ernæres bl.a. ved bevægelse. Det er netop derfor, du tit vil høre, at har du ondt i ryggen, så skal du fortsat bevæge dig, træne og fx gå ture.
I midten af bruskskiven har vi en gele agtig masse, der hedder nucleus pulposus. Navnet er nu ikke så vigtige, og det ydre bindevævslag hedder anulus fibrosus. Over tid når vi bliver ældre, slider vi ryggen mere og mere. Dette slid kan medføre at den indre gele masse kan presses igennem bindevævslaget. Først når den rammer det yderste lag, vil vi kunne opleve smerte. Bryder massen igennem laget er der mulighed for at der opstår en inflammation samt tryk på nerver. Så når din læge siger du har “iskias”, menes der ofte, at diskusskiven trykker på en af nerverødderne og du kan opleve smerter og føleforstyrrelser ned i benet.

Behøver jeg en operation?

Nej, det er faktisk de færreste mennesker, der behøver en operation, når de har en diskusprolaps.
Rigtig mange mennesker går rundt til daglig med en diskusprolaps uden at ane det. Hvordan kan det være? Der er simpelthen plads til den og den trykker ikke på nogle nerver i lænden.
Du kan også tænke på prolapsen som en enhver anden skade. Kroppen går i gang med at hele en skade, og på samme måde, vil din krop forsøge at hele din diskusprolaps. I få tilfælde er man så uheldig at smerterne ikke går væk enten af sig selv eller behandling/træning. Her vil lægen ofte anbefale en operation.
Du skal dog være opmærksom på, om du har føleforstyrrelser i ridebukseområdet, problemer med at holde på vandet samt afføring, da dette kaldes cauda equina, og skal tilses af hospitalet.

Osteopati

Hos Sydkystens Osteopati & Fysioterapi kombinerer vi vores viden inden for begge fag, for at give dig den bedst mulige behandling.
Som osteopat anskuer vi altid kroppen som en helhed. Dvs at vi tager højde for, at der kan være områder langt fra din lænd, der kan medvirke, at du oplever smerter. Din nakke er en del af lænden, og har man problemer det ene sted, har man det ofte det andet sted. Læs mere om nakkesmerter her
Når du behandles hos os, tager vi udgangspunkt i dig og finder ud af, hvordan vi bedst hjælper dig videre og af med dine smerter.
Hos os er du i trygge hænder

diskusprolaps

Har du spørgsmål eller ønsker at booke en tid, kan du skrive til klinikken her, eller klikke på linket til højre. Sender du os en mail, så husk at checke din spam folder 🙂