Kolik

kolik

Kolik ⎥ Osteopati

En af de hyppigste årsager til, at vi behandler babyer hos Sydkystens Osteopati, er kolik og ondt i maven. Kolik er en “diagnose” lægen stiller, når barnet typisk græder min. 3 timer om dagen, 3 af ugens 7 dage i 3 uger.
 Enhver tilstand, der medfører en utilfreds baby kan i princippet kaldes kolik fx refluks.


Inden babyen bliver født er dens mave steril, og det er ved den vaginale fødsel og efterfølgende amning, at den får mange af de vigtige bakterier, den har brug for, for at opbygge et modent mave-tarm system.

Symptomer på en kolik baby


 • Gråd når baby prutter eller har afføring
 • Græder, trækker benene op under sig
 • Maven buler kraftigt ud, skubbes fra side til side
 • Mange og ildelugtende prutter
osteopati

Hvorfor har min baby ondt i maven/kolik?

Der kan være mange årsager og teorier om hvorfor maven driller hos de små;

Lactose:
bliver ikke brudt ordentlig ned. Hvilket kan medføre ufordøjet lactose i tarmene, som fermenterer og medfører prutter og smerte.

Bakterier:
baby har ikke nok af de sunde bakterier kaldet probiotika (mælkesyrebakterier), til at have et sundt mave-tarm system.

Nakke og bækken;
Under fødslen kan der nemt opstå spændinger i nakke og bækken. For at vores tarme kan fungere, er det vigtigt at nerveforsyningen til dem er optimal. Da vi har nerver fra den øverste del af nakken og bækkenet, der forsyner vores tarme, er det vigtigt at de områder er frie og bevægelige. Hvis din baby ofte ligger i en “banan” form eller kun kigger i en bestemt retning, kan det være tegn på spændinger.

Mælkeallergi:
Nogle babyer har mælkeallergi og vil reagere på mælken med ondt i maven samt rød og tør hud. Hvis man giver flaske, kan det være bedre at give gedemælk.

Stress:
Stress for baby under graviditet, fødsel og efter fødsel kan medføre at tarmene skubber maden videre inden den bliver ordentligt fordøjet, og resultatet kan være mavesmerter.
Hvis forældrene selv er stressede, oftest ses det ved førstegangs forældre, så vil denne stress kunne overføres til din baby. Prøv at nyde tiden med din nyfødte, selvom det kan være virkelig hårdt. Få støtte fra familie og venner, og lad dem give dig/jer et pusterum.

 • Trine N.
  Min dreng har netop afsluttet et forløb (af 3 gange) hos David. Vi ringede til David da vores dreng, spiste mindre og mindre og havde svært ved at sutte, og han var ofte ked, og bøvlede meget med luft i maven, og skreg når man lagde ham på siden. Efter 3 gange hos David har vi nu en glad dreng, der nemt kommer af med luft og spiser godt igen 🙂 Her den sidste gang vi var her lå han og smilede under behandlingen. En klar anbefaling herfra.
  Trine N.
 • Lene L.
  Et voldsomt fald fra en hest i december resulterede i en kraftig hjernerystelse, en brækket hånd og piskesmæld i nakken. Efter 4 måneder med daglige smerter i hoved og nakke blev jeg henvist til osteopat. Det tog David 5 behandlinger at gøre mig smertefri! David er virkelig dygtig og kan klart anbefales.
  Lene L.
 • Per H.
  Har/havde problemer med mit knæ så jeg havde brug for en redegørelse samt behandling. David havde heldigvis en ledig tid som jeg kunne få. Jeg følte fra 1. sekund at David dels kunne sit håndværk dels at han til fulde havde for øje at afdække det behov jeg havde mht at få afklaret skadens omfang. Må sige at David med hans behandling incl akupunktur i knæet har fået løst markant op på mit knæ. jeg har i min tid gået til mange behandlinger for diverse skader/skavanker og kan kun sige at David rangerer helt på niveau med de bedste af dem jeg har fået behandling af. Kan anbefale David 100%. Tak for hjælpen
  Per H.
 • Mette M.
  Jeg kom til David da jeg var gravid i uge 32, jeg havde så ondt i mit ene ben pga. bækkenløsning. Jeg havde svært ved at gå uden at det gjorde hamrende ondt. Efter 2 behandlinger fik han løst op, og har nu reddet vores sommerferie!
  Mette M.
 • Mia C
  David er super behagelig og dygtig til hans arbejde. Min lille Nikoline var hos David, da hun var knap 9 uger. Hun kæmpede med kun at kigge til den ene side. Hun var altså låst i den ene side af nakken. Efter to behandlinger ved David, har hun styr på nakken og er ikke generet mere.
  Mia C

Få hjælp til kolik hos os

Hos Sydkystens Osteopati har vi videreuddannet os i behandling af babyer og har gjort det i mange år.
Som osteopater er vi uddannet i at mærke efter spændinger hos spædbørn. Vi undersøger altid hele kroppen igennem og bruger blide og effektive behandlingsteknikker.

Har du nogen spørgsmål eller vil booke en tid, så er du velkommen til at kontakte klinikken i Vallensbæk Strand på tlf 30 20 30 10
Læs mere om hjemmebehandling her