t baby

Favoritside

En af de hyppigste problemstillinger vi ser på klinikken er en favoritside hos babyer.
På klinikken har vi specialiseret os i behandling af babyer med favoritside og nakkespændinger og har mange års erfaring. En babys kranie og øvre nakke er ikke formet som hos en voksen. Ved en hård fødsel eller kejsersnit, er der bare en større risiko for at den øvre nakke og nedre del af kraniet kan komme i klemme og begrænse bevægeligheden.
Denne nedsatte bevægelse kan på kort tid medføre et skævt eller fladt kranie, og det er vigtigt at sætte ind hurtigt, for at afhjælpe dette problem.
En baby kan dog også have en favoritside uden spændinger. Årsagen til dette skal findes i den tid de har været i mors mave, og den stilling, de har ligget i. Dette kan bidrage til en præference af hovedstillingen.

"David er super behagelig og dygtig til hans arbejde. Min lille Nikoline var hos David, da hun var knap 9 uger. Hun kæmpede med kun at kigge til den ene side. Hun var altså låst i den ene side af nakken. Efter to behandlinger ved David, har hun styr på nakken, og er ikke generet mere"
Mia C

Symptomer på favoritside hos baby

 • Kigger oftest til den samme side. Læs om fladt baghoved her
 • Vender hovedet tilbage når forældre prøver at dreje det
 • Løfter hovedet til den ene side/ svært ved at løfte hovedet eller det modsatte: løfter hovedet fra en meget tidlig alder
 • Ammer bedst på det ene bryst og ikke det andet. Læs om ammeproblemer og stramt tungebånd her
 • urolig og sover dårligt
 • Bagsidedominans og kaster ofte hovedet bagover
favoritside

Hvad kan du forvente på klinikken?

Når du/i ankommer på klinikken med jeres nye baby vil i blive taget godt imod. Der er god plads til at i kan tage barnevognen med ind, og ellers kan den stå udenfor behandlingsrummet.
Din behandler hos Sydkystens Osteopati i Vallensbæk vil spørge ind til graviditeten og fødslen, for at få et overblik over hvad du og din baby har været igennem.
Herefter vil der blive lavet en grundig undersøgelse af din baby, der skal afklare, hvor behandlingen skal sættes ind. Du vil også få vist nogle øvelser og få gode råd til derhjemme.
Antallet af behandlinger kan typisk variere fra 1-4 behandlinger, dog er nogle babyer så spændte, at der kan være behov for flere.
Vi tilbyder også hjemmebehandling til baby. Læs mere her
Vi brænder for at hjælpe babyer få en god start på livet, vi ses på klinikken.

Kontaktformular.

Husk at checke spamfolder

  favoritside baby

  ↑ Bærestilling;
  Ved favoritside til venstre kan denne stilling med fordel bruges, både så baby ikke får tryk på baghovedet, men også for at strække nakken.

  Husk at aktivere din baby mod den side, han ikke vil kigge til

  Video med hjemmeøvelse til favoritside mod venstre