osteopat hofte

Ondt i hoften|hoftesmerter|smerter i hoften

Hos sydkystens Osteopati er vi eksperter i at behandle patienter med hoftesmerter, ballesmerter og lyskesmerter. Med en uddannelse i osteopati og fysioterapi ved vi, at ikke alle smerter, der mærkes i hoften, rent faktisk kommer fra hoften. Med Osteopati hos os sikrer du dig en behandler, der undersøger dig grundigt, og hjælper dig tilbage til en bedre og mere smertefri hverdag.

Hoftesmerter

De typiske smerteområder vi møder i klinikken;

  • Smerter på ydersiden af hoften
  • Smerter fortil på hofte og lyske
  • Smerter/brænden ned af forside/yderside af låret
  • Ballesmerter. Læs mere om diskusprolaps her
  • Knæsmerter Læs om knæ her

Hofte, lyske og balle (Maigne Syndrom)

Har du i ondt i ballen, yderside af hoften samt lysken? Så har du muligvis Maigne syndrom. Maigne syndrom er når du har en afklemning af Cluneal nerverne fra øverste del af lænden ved TH12-L1. De selvsamme nerver kan også blive afklemt ved hoftekanten, når de passerer en fascie tunnel i de indre, skrå mavemuskler.  Din osteopat hos Sydkystens Osteopati vil lave en grundig undersøgelse af ryggen samt hoften for at vurdere, hvad der er årsagen til dine smerter. Ved hjælp af funktinel neurologi kan vi vurdere, om dine skrå mavemuskler er overspændte og afklemmer nerverne.

maigne

Psoas musklen (den dybe hoftebøjer)

  • Smerter på forsiden af hoften
  • Lyskesmerter
  • Rygsmerter. Læs om rygsmerter her
  • Smerter og sviende fornemmelse ad låret på forside og yderside

Denne muskel er ofte en “glemt” muskel, fordi den ligger så dybt. Den udspringer fra de øvre lændehvirvler og løber ned over hoften/lysken. For at kunne mærke om musklen er hyperton (spændt), skal man trykke ned gennem maven.
Psoas musklen ses ofte spændt hos kontorfolk, der sidder ned mange timer af dagen med musklen i forkortet tilstand.
Vi oplever ofte, at patienter med rygsmerter i virkeligheden kommer fra en spændt psoas muskel.
Fra 2.-4. lændehvirvel løber to nerver gennem psoas musklen, som forsyner forside og yderside af låret. Ofte, når patienter oplever smerter ned i benet, er det slet ikke en diskusprolaps, men en afklemning af nerverne i psoas musklen.
På klinikken bruger vi osteopatiske teknikker som ledmanipulation, ledmobilisering og muskelenergi teknik til at afhjælpe den spændte psoas muskel. Skal vi hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag, så kontakt klinikken 🙂

psoas

Smerter ydersiden af hofte

Ømhed og smerte på knoglekanten på ydersiden af hoften er typisk grundet en irriteret slimsæk og en hyperton (overspændt) piriformis muskel i ballen.
Oplever du smerter ned ad ydersiden af låret kan dette stamme fra en irritation af leddene omkring den nederste ved L5.
Hos os kan vi hjælpe med at undersøge, om musklerne overspænder, og med osteopati og PDTR kan vi hjælpe med at få dig tilbage til en bedre hverdag.

Sydkystens osteopati kan hjælpe med hoftesmerter

På klinikken har vi patienten i fokus. Vi spørger altid ind til gamle traumer/ulykker, skader, operationer og ar. Kroppen er fantastisk til at kompensere, og ofte skal årsagen til vores nuværende smerter findes i et gammelt traume. Kroppen har blot kompenseret igennem årenes løb, indtil den ikke kunne gøre det længere. Måske har du fået en ny skade, måske er du stresset på arbejde og derhjemme kombineret med dårlig søvn.
Behandlingen kan bestå af flere teknikker som manipulation af de spændte ryghvirvler samt mobilisering og stræk af muskler og led. David arbejder også med PDTR (proprioceptive deep tendon reflex), som hjælper med at normalisere nervesystemet, så musklerne kan slappe af igen. Læs om P-DTR her
Har du ondt i hoften kan vi hjælpe.

Book en tid på 30 20 30 10.

Kontaktformular

Husk at checke din spam folder.

Find os på Google