udstråling til arm

Udstråling til arm (TOS) ⎮snurrende hænder

En af de problemstillinger, vi står overfor på klinikken, er folk, der præsenterer med udstråling til arm og hånd også kaldet “thoracic outlet syndrom (TOS)” med symptomer såsom:

Disse symptomer er typiske, når der er tryk på nerver, vener eller arterier fra nakken og helt ned til armen. Udtrykket thoracic betyder brystkasse og er et udtryk for de områder, hvor nerverne og blodkarrene kan komme i klemme.
Ifølge sundhed.dk er det en sjælden tilstand, som formodes at være underdiagnosticeret og i 70% af tilfældene, ses det hos kvinder i alderen 20- 50 år.⎮

Årsager til udstråling til arm

TOS: Ved thoracic outlet syndrom er der nogle områder, der typisk kan blive afklemt og give dig symptomer ud i armen;
Scalener musklerne. På hver side af halsen har vi tre muskler, der tilsammen kaldes scalener muskerne. Vores nerver, vener og arterier passerer igennem disse muskler på deres vej, fra nakken og ud til armen. Hvis disse muskler er overspændte, kan de hermed afklemme nerverne. Ofte skal årsagen til den øgede spænding findes i gamle skader omkring nakke og hoved, som medfører en kompensation af halsmusklerne. I nogle tilfælde stammer årsagen fra forsiden eller bagsiden af bækkenets ledbånd, da disse er associeret med scalener musklerne.

PECTORALIS MINOR: Fra forsiden af vores skulderblad og ned til 3.-5. ribben finder vi denne lille brystmuskel. Igen er det et område hvor alle nerver, vener og arterier fra nakken passerer igennem, og det er ikke usædvanligt at folk, der arbejder med armene foran sig, oplever en overspændt brystmuskel.

KRAVEBEN OG 1. RIBBEN: Imellem kravebenet og det øverste ribben passerer nervebundtet også, og årsagen til afklemning her kan stamme fra skulderbladets ledbånd eller overspændte halsmuskler og fascie, der formindsker pladsen.

DISKUSPROLAPS I NAKKEN: Mellem hver nakkehvirvel har vi en diskusskive, som har en støddæmpende funktion. Både ved akutte skader som et fald eller bilulykke og slid over tid, vil den inderste del af diskusskiven, kunne trænge igennem det yderste bindevævslag, og dermed afklemme nerverne fra nakken.

KARPALTUNNEL SYNDROM: Ved håndleddet har vi et område, hvor den store Medianus nerve fra nakken, kan blive afklemt. Det ses ofte ved folk, der har haft slået håndleddet, gravide med øget væske eller folk, der bruger deres hænder meget i forbindelse med arbejde. Når du kommer til  behandling hos din osteopat i Vallensbæk, bruger vi en kombination af blide mobiliseringsteknikker samt manipulationsteknikker, til at få løsnet for ryg, nakke og de områder helt ned til karpaltunnelen, hvor dine nerver er udsat for tryk.
Ved behov vil du få vejledte øvelser, der kan hjælpe med at forkorte forløbet.

TOS thoracic outlet syndrom

Osteopati kan afhjælpe snurrende hænde

Når du kommer til Sydkystens Osteopati i Vallensbæk, vil vi starte med at stille en række uddybende spørgsmål, der er med til at afklare hvilket problem, du skal have hjælp med, og hvilke årsager, der kan være til din problemstilling. Herefter vil vi foretage en grunding undersøgelse for at afgøre hvilke tiltag, der skal gøres for at få dig smertefri, samt hvilke øvelser, der kan afhjælpe dig.
Det er ikke usædvanligt, at patienter på klinikken, præsenterer med et “double crush syndrom”. Det er en tilstand, hvor det ikke bare er ét men flere steder, dine nerver bliver afklemt. Når der er afklemning et sted, øger det hermed muligheden for afklemning længere nede af armen.

Skal vi hjælpe dig med dine smerter/snurrende hænder, så tag kontakt til klinikken.

Send os en mail ved spørgsmål eller tidsbestilling. Husk at checke din spam folder 🙂

Hvorfor vælge os?

    √ Vi bestræber os på at behandle årsagen

    √ Autoriseret osteopat & fysioterapeut

    √ Vi sætter god tid af til at undersøge og behandle dig

    √ Vi brænder for at hjælpe andre mennesker komme af med smerter

    √ Hos os er du ikke bare et nummer i rækken.