Skulder

Skuldersmerter

Skuldersmerter en en af de mest almindelige problematikker i den generelle befolkning. Oftest har alderen betydning for udviklingen af smerter, men det ses dog også hos unge mennesker særligt i svømning og håndbold.
Skuldersmerter kan være invaliderende for mange. Vi bruger skulderen i mange dagligdagsgøremål, og derfor kan det nedsætte livskvaliteten, hvis der er smerter i skulderen.
Smerter i skulderen kan have mange årsager. Det kan være smerter efter et fald og muligt brud på knoglen, operation, styrketræning, eller det kan opstå over tid ved fx kontorarbejde samt stamme fra nakke, ryg eller ribben.

Læs om nakkesmerter her.

Læs om frossen skulder her

skuldersmerter

Indeklemning og skuldersmerter

De typiske skulderproblemer vi oplever på klinikken, er en betændt/irriteret slimsæk og supraspinatus sene i skulderen. Der vil være smerter når armen føres fremad eller ud til siden. Dette sker når musklerne ikke arbejder ordentligt, og strukturerne i skulderen bliver afklemte.

Indeklemning kan opdeles i en:

Primær indeklemning:

Her ses en ekstra knogledannelse, som formindsker pladsen inde i skulderen. Dermed opstår der en irritation af de bløde strukturer.

Sekundær indeklemning:

Alle fire rotator cuff muskler skal arbejde sammen for at skabe optimale forhold for skulderen under bevægelse. Er musklerne udtrættet efter ensidigt, gentaget arbejde, eller har en overrivning efter et fald, vil resultatet ofte være ondt i skulderen og ud i armen.
Spændinger omkring ryg, ribben og brystkasse kan også medføre, at skulderen ikke har optimale arbejdsforhold.

Frossen skulder

På klinikken oplever vi ofte, at patienter har fået diagnosen “frossen skulder”. I langt de fleste tilfælde er der dog tale om en irritation om sene og slimsæk og ikke en frossen skulder.
Ved en ægte frossen skulder oplever man i starten store smerter selv ved en lille bevægelse. Efter noget tid vil smerterne mindskes, men til gengæld opleves en markant nedsat bevægelighed.
Med en kombination af osteopati, fysioterapi og P-DTR, kan vi hjælpe dig af med dine skuldersmerter.

 

Frossen skulder
osteopat vallensbæk

Osteopati til skuldersmerter

Hos Sydkystens Osteopati er vi specialiseret i at undersøge skulderen og behandle den. 
Da mange led i kroppen såsom ryg, nakke, ribben alle har en indflydelse på din skulders funktion, vil behandlingen også blive rettet mod en normalisering af disse strukturer.
Vi har mange års erfaring i genoptræning af skuldersmerter, og vi kan hjælpe med hvilke øvelser, der er optimale for dig.
Kontakt Sydkystens Osteopati på tlf. 30 20 30 10
Mail: info@sydkystensosteopati.dk

Gode råd til skuldersmerter

Det kan være svært at finde ud af hvad man må og ikke må, når man har ondt i skulderen. På nettet findes der et utal og gode og mindre gode råd.
Så her kommer nogle af klinikkens råd, til skuldersmerter

  • Sørg for at bevæge og bruge armen, men uden at provokere det for meget.
  • Føles musklerne omkring nakke eller skulder spændt/hårde kan du bruge varme med fordel efter nogle uger.
  • Undgå kuldepakninger- har du en betændelse i skulderen, vil kulde dæmpe betændelsen. MEN, betændelsen er en del af helingsprocessen, og den forlænger du med kulde.
  • Få en god nattesøvn. særlig hvis smerterne har varet i mere end tre måneder. En dårlig nattesøvn kan gøre nervesystemet mere sensitivt og du kan nemmere opleve smerte
  • Spis antiinflammatorisk kost. Herved hjælper du kroppens helingsprocess at de betændte strukturer.
  • Lav nakkerulninger og brug en foamroller til øvre den af ryggen. Herved får du mere bevægelse i nakke og ryg, som er med til at give skulderen bedre arbejdsforhold.
  • Træn rotatorcuffens fire stabiliserende muskler.
ondt i skulderen

I tvivl om vi kan hjælpe, send os en mail

Find os på google