Piskesmæld

piskesmæld

Piskesmæld

Et piskesmæld fås typisk ved en acceleration- deceleration mekanisme hvor en bil påkører dig. I 85% af tilfældene forekommen ulykken ved en påkørsel bagfra, men kan også ske forfra og fra siden. Ved sammenstødet vil man typisk se at kroppen ryger fremad og hoved/nakke tilbage for derefter at ryge frem, hvoraf navnet piskesmæld kommer af.
Ved en sådan ulykke kan der forekomme skader af bløddelene (muskler), samt ledbånd, diskusskiver og ledkapsler.

Symptomer på piskesmæld

Retning af sammenstød

Det viser sig at ca 80 % af patienter, der rapporterer smerter efter et biluheld oplever bedring inden for de første 3-4 uger.
Studier har vist at den retning man bliver påkørt har en stor indflydelse på, hvorvidt man får symptomer i en kortere periode eller døjer med dem i længere tid. Studiet blev lavet med i alt 525 inkluderede personer, og viste, at ved en front mod front bilulykke, havde patienterne ikke forlængede smerter og symptomer. Ved sammenstød fra siden havde de smerter i nogle måneder men ikke kronisk. Til gengæld viste studiet, at 50% af de personer, der blev ramt bagfra, stadig havde symptomer et år efter ulykken.

ondt i skulderen

Piskesmæld og osteopati

Hos Sydkystens Osteopati er vi uddannet i behandle årsagen til dine smerter. Når du kommer til klinikken, vil vi foretage en grundig sygehistorie. Derefter vil vi grundigt undersøge dig fra top til tå, for at vurdere, hvor vi skal lægge vores opmærksomhed.
Der kan forekomme noget ømhed under og efter behandlingen, som er helt normalt, og vi bruger osteopatiske teknikker, der er tilpasset dig og din krop.
Med osteopatisk behandling løsner vi for muskler, led og og sener, for at skabe en bedre balance i kroppen, og give den mulighed for at komme sig bedre efter din ulykke.
Hos os er du ikke bare endnu et nummer i rækken af klienter. Vi brænder for vores fag og bekymrer os om dig. Vores mål er at hjælpe dig komme tilbage til en normal hverdag.

 • Trine N.
  Min dreng har netop afsluttet et forløb (af 3 gange) hos David. Vi ringede til David da vores dreng, spiste mindre og mindre og havde svært ved at sutte, og han var ofte ked, og bøvlede meget med luft i maven, og skreg når man lagde ham på siden. Efter 3 gange hos David har vi nu en glad dreng, der nemt kommer af med luft og spiser godt igen 🙂 Her den sidste gang vi var her lå han og smilede under behandlingen. En klar anbefaling herfra.
  Trine N.
 • Lene L.
  Et voldsomt fald fra en hest i december resulterede i en kraftig hjernerystelse, en brækket hånd og piskesmæld i nakken. Efter 4 måneder med daglige smerter i hoved og nakke blev jeg henvist til osteopat. Det tog David 5 behandlinger at gøre mig smertefri! David er virkelig dygtig og kan klart anbefales.
  Lene L.
 • Per H.
  Har/havde problemer med mit knæ så jeg havde brug for en redegørelse samt behandling. David havde heldigvis en ledig tid som jeg kunne få. Jeg følte fra 1. sekund at David dels kunne sit håndværk dels at han til fulde havde for øje at afdække det behov jeg havde mht at få afklaret skadens omfang. Må sige at David med hans behandling incl akupunktur i knæet har fået løst markant op på mit knæ. jeg har i min tid gået til mange behandlinger for diverse skader/skavanker og kan kun sige at David rangerer helt på niveau med de bedste af dem jeg har fået behandling af. Kan anbefale David 100%. Tak for hjælpen
  Per H.
 • Mette M.
  Jeg kom til David da jeg var gravid i uge 32, jeg havde så ondt i mit ene ben pga. bækkenløsning. Jeg havde svært ved at gå uden at det gjorde hamrende ondt. Efter 2 behandlinger fik han løst op, og har nu reddet vores sommerferie!
  Mette M.
 • Mia C
  David er super behagelig og dygtig til hans arbejde. Min lille Nikoline var hos David, da hun var knap 9 uger. Hun kæmpede med kun at kigge til den ene side. Hun var altså låst i den ene side af nakken. Efter to behandlinger ved David, har hun styr på nakken og er ikke generet mere.
  Mia C

Har du spørgsmål, så skriv til os. Husk at checke din spam folder